Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

AMFB este partenerul Conferinței de Somnologie Pediatrică – 12-15 iunie 2014

Publicat la 25/05/2014   Secțiunea Noutăți

AMF-B este partenerul celei de-a doua Conferințe Naționale de Somnologie Pediatrică, cu participare internațională. Conferința se va desfașura la Hotel NewMontana Sinaia, în perioada 12 – 15 iunie 2014.

Redăm invitația Dr. Mihaela Oroș, președinte fondator “Asociația pentru Tulburările de Somn la Copii și Adolescenți” și organizator al evenimentului:

~~~o~~~

Dragi colegi,

În numele Comitetului Științific și al Comitetului Organizatoric am deosebita plăcere și onoare să vă invit la cea de-a 2-a Conferinţă de Somnologie Pediatrică care va avea loc în perioada 12 iunie – 15 iunie 2014 la Hotel New Montana din Sinaia. Tematica aduce în prim plan somnul care nu reprezinta doar o „pauză” în activitatea noastră zilnică. Somnul este o stare activă foarte importantă pentru refacerea fizică şi psihică în fiecare zi.

La vârsta pediatrica patogenia afecţiunilor somnului se suprapune pe un sistem fiziologic în dezvoltare iar recunoaşterea importanţei somnului asupra stării de sănătate a copiilor şi adolescenţilor are origine relativ recentă. Tulburările de somn presupun cel mai adesea o abordare multidisciplinară cu implicarea atât a medicilor de familie cât şi a medicilor de diferite specialităţi: pediatrie, neurologie, ORL, pneumologie, psihiatrie, psihologie, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie etc.

În cadrul celei de-a 2-a Conferinţe de Somnologie Pediatrică cu participare internaţională, personalități marcante pediatrice împreună cu specialiști de renume în patologia de somn la adulți vor dezbate cele mai frecvente aspecte întâlnite în practica zilnică, rolul depistării precoce a problemelor de somn, investigațiile specifice care pot fi efectuate: pulsoximetria nocturnă continuă, actigrafia, poligrafia cardiorespiratorie sau polisomnografia, modalități de tratament și comorbiditati- complicaţiile cardiovasculare, metabolice, neurologice, psihomotorii, respiratorii etc.

Formatul evenimentului cuprinde lucrări prezentate în plen cat și 4 workshop-uri interactive cu durata a 6-8 ore, cu participare mai restrânsa (30 participanți/ws) având următoarele tematici conexe:

  • ORL pediatric
  • Ventilație non-invaziva
  • Explorările funcționale respiratorii la copii și adolescenți în practica zilnica
  • Neuropsihiatrie

În prima zi a evenimentului – joi 12 iunie – veți putea beneficia de posibilitatea de a participa la un curs despre modul în care scriem un articol medical pentru ca el să fie acceptat spre publicare, curs coordonat de Conf Dr Sorin Man (Cluj) în colaborare cu Conf Dr Cristian Băicuș (București).

Programul preliminar cât și alte detalii puteți găsi pe http://www.somn-copii.ro și http://www.rotravelplus.eu/somnologiepediatrica/

Ne bucurăm să onorați această invitație şi să fim împreună la acest eveniment.
Vă așteptăm cu drag,
Dr. Mihaela Oros
Președinte Fondator “Asociația pentru Tulburările de Somn la Copii și Adolescenți”

Alte noutati