Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

Ateliere la Conferința MFPM 2014

Publicat la 09/12/2014   Secțiunea Noutăți

Dragi colegi,

Așa cum probabil ați aflat, pe 11 decembrie începe Conferința regională “Medicul de familie – practician și manager”, organizată ca în fiecare an de tandemul AMFB-PMFB.

Conferința noastră este creditată de CMR cu 14 credite EMC.

Informații tehnice despre conferința noastră găsiți AICI, așa că nu vă mai plictisim cu date reci, uitați-vă pe program ca să puteți alege sesiunile preferate!

Astăzi am dori să vă povestim despre atelierele pe care vi le-am pregătit la Conferință, în sala Praga!
Ca să nu vă pierdem repede, să trecem direct la subiect!

 

Raluca Matei – Cum să reducem sedentarismul cu efort minim. 

​joi, 11 decembrie, ora 17:30, sala Praga

Raluca Matei este absolventa programului de Master în Psihologia Sănătății de la University College London (UCL), Marea Britanie, unde activează în prezent drept cercetător asistent în domeniul intervențiilor de reducere a sedentarismului la persoanele în vârstă.

În decembrie 2014, dizertația ei a fost acceptată de către Societatea Britanică de Medicină Comportamentală în cadrul seriei de întâlniri științifice anuale.

Pasiunea sa pentru psihologie se poate mãsura obiectiv în cei 20 de ani de carierã violonisticã la care a renunțat recent.

Detalii de contact : raluca.matei@hotmail.com ; +40 729 06 06 44; +44 757 0612760

Rezumat atelier:

Știai că fie și dacă mergi la sala o oră pe zi, acest lucru nu compensează efectele negative asociate statului jos prelungit?

Te invit să vorbim despre cum să ne mișcăm mai mult dar, mai ales, despre cum să stăm jos mai puțin, fără să fie nevoie de schimbări drastice

Ba dimpotrivă, cu efort minim și pentru beneficii majore, poți începe pur și simplu prin a te ridica de pe scaun mai des. Stai (în picioare) să vezi ce tehnici simple îți ofer !

De asemenea, vom aborda sedentarismul în contextul îmbătrânirii globale (având în vedere că persoanele cu vârste peste 65 de ani reprezintă cea mai sedentară categorie de oameni) și vom vorbi despre ce sugerează ultimele cercetări în domeniu.

În plus, îți propun o teorie nouă (habit formation theory) care poate veni în ajutorul tău atunci când motivația nu îți e foarte trează.

 

Dr. Daniela Ștefănescu – Factorii de risc comportamentali în patologia adolescentului

​Vineri, 12 decembrie, ora 10.00, sala Praga

 

Dr. Cristian Sever Oană, Psih. Melinda Boros – Anxietatea

Vineri, 12 decembrie, ora 12:00, sala Praga

Dr. Cristina Barbu – Noutăți în vaccinologie

Vineri, 12 decembrie, ora 15:00, Sala Praga

Alte noutati