Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

19 mai – Ziua Internațională a Medicului de Familie

Publicat la 19/05/2022   Secțiunea Noutăți

Dragi colegi, LA MULȚI ANI !

Astăzi, 19 mai, este o zi deosebită pentru noi toți, dar și pentru echipa noastră medicală. Împreună în cabinet, dar și în afara lui, depunem efort și dragoste pentru a ne îngriji pacienții.

Ziua Internațională a Medicului de Familie (FDD) – 19 mai – a fost declarată pentru prima dată de Organizația Mondială a Medicilor de Familie (WONCA) în anul 2010 și a devenit o zi importantă pentru a sublinia rolul și contribuția medicilor de familie și a echipelor de îngrijire primară în sistemele de sănătate din întreaga lume.

Tema de anul acesta este :

Medicii de familie, mereu aici să îngrijim! Family Doctors, Always There to Care!

3 piloni importanți – ZMF 2022 WONCA

MEREU
Medicii de familie sunt mereu prezenți, iar continuitatea este o caracteristică fundamentală a activității lor. Ei oferă în mod continuu îngrijire în toate etapele vieții pacienților chiar și în momentele mari și mici. Continuitatea este de asemenea prezentă în îngrijire prin urmărirea continuă a pacienților, acolo unde coordonarea cu alte niveluri de îngrijire și alți profesioniști din domeniul sănătății este crucială. În cele din urmă, continuitatea reprezintă pregătirea constantă și dezvoltarea abilităților, cercetarea neîntreruptă și capacitatea de a se adapta și de a construi rezistență la schimbare, tehnologii, metodologii și strategii educaționale.

 

AICI
Medicii de familie și profesioniștii din asistența medicală primară sunt aici, oriunde și oricând este nevoie. Întotdeauna în prima linie — în război, crize de sănătate și timp de pace. Ei fac parte din comunitățile cu care lucrează, ajungând în mod proactiv și interacționând cu membrii comunității, împărtășindu-și valorile de bază, creând o conexiune unică cu pacienții lor și construind legături de încredere.

 

SĂ ÎNGRIJIM
Oferirea de îngrijiri accesibile, echitabile, durabile și de înaltă calitate este rațiunea de a fi a medicilor de familie. A fi medic de familie este atât un privilegiu, cât și o responsabilitate, având mereu grijă de oameni și oferind ceea ce este necesar pentru bunăstarea și protecția acestora, identificând nevoile pacienților lor pentru garantarea dreptului fundamental la sănătate.

 

Citește integral mesajul WONCA https://bit.ly/3sLsyl8

Alte noutati