Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

19 mai – Ziua Medicului de Familie

Publicat la 19/05/2024   Secțiunea Noutăți

De mulți ani, toată planeta sărbătorește Ziua medicului de familie pe 19 mai. Medicul de familie, parte a asistenței medicale primare îndeplinește rolul fundamental de a aduce echilibrul nu doar în comunitatea în care lucrează, dar și în întreg sistemul medical.

Cred cu tărie că rolul nostru este mult mai vast decât ce suntem lăsați să facem astăzi în România. Colegii noștri din toată lumea cred asta! În filmulețul de mai jos, subtitrat în 4 limbi, se poate vedea cât de important este rolul nostru în a promova un mediu sănătos în care pacienții noștri să se simtă în siguranță, chiar dacă oferta către ei nu este mereu ce și-ar dori.

Medicina de familie nu este numai despre bilete de trimitere și rețete compensate. E mult mai mult și dacă noi povestim despre ce pot face pacientii nostri să rămână sănătoși este pentru că face parte din pregătirea noastră și din specificul specialității noastre!
Cu toate că lucrez în zona de unde se ridică foarte des nori negri seara și urcă dramatic indicele poluării în capitală, nu încetez să cred că o planetă sănătoasă înseamnă o viață sănătoasă și oameni sănătoși.

La mulți ani colegilor mei medici de familie poate mult încercați, dezamăgiți sau sătui, pentru care speranța unei vieți profesionale împlinite s-a prăbușit.
O lumină trebuie să existe mereu ca un far care să ne ghideze spre o destinație dorită.

Dr. Sandra Adalgiza ALEXIU, Președinte AMFB

Alte noutati