Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

Tematica patronală la Conferința “Medicul de Familie – Practician și Manager” 2014

Publicat la 07/12/2014   Secțiunea Noutăți

Dragi colegi,

Joi, pe 11 decembrie la ora 10:00, începe Conferința regională “Medicul de familie – practician și manager”, organizată ca în fiecare an de tandemul AMFB-PMFB.

Informații tehnice despre conferința noastră găsiți AICI, așa că nu vă mai plictisim cu date reci.

Astăzi vă prezentăm secțiunile din programul Conferinței dedicate tematicii patronale, adică medicului de familie – manager.

Începem din deschiderea Conferinței cu o “prezentare de caz” susținută de… Președintele Director-General al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Dr. Vasile CIURCHEA, despre cardul electronic al asigurărilor de sănătate. În cadrul prezentării Domnul Președinte va face o demonstrație practică a validării unui card cu un cititor. Câteva întrebări despre card, adunate de la colegii din țară, îi vor fi adresate de Dr. Rodica Tănăsescu, Președinte AMFB și suntem siguri că și dvs. veți avea pregătite câteva întrebări !

Vineri după-amiază, începând cu ora 18:00, vom dezbate împreună problema spațiilor cabinetelor, atât din punctul de vedere al contractelor de concesiune și redevenței cât și din cel al vânzării acestor spații de către primării. Vom discuta despre prețul stabilit în urma evaluării dar și despre experiența negocierii cu Comisia de vânzare a primăriei, negociere în care puteți beneficia de asistența unui avocat ! Nu în ultimul rând, vom prezenta și cele mai recente demersuri întreprinse de AMFB si PMFB pe aceste teme. Dezbaterea va fi condusă de Dr. Ileana Anca EFRIM (trezorier PMFB și membru în CD AMFB) și Av. Oana BROTAC (consilier juridic PMFB și AMFB).

Sâmbătă încheiem Conferința cu prezentări variate, incluse într-o sesiune patronală moderată de Dr. Marina PÎRCĂLABU (Președinte PMFB).

  • Dr. Sandra ALEXIU va face un preambul al cursurilor online de pe platforma FormareMedicala.ro dedicate managementului de cabinet. 
  • Dr. Raluca ZOIȚANU și Dr. Marina PÎRCĂLABU vor prezenta “visul american” din perspectiva medicinei de familie. 
  • Documentul de poziție realizat de grupul de e-Sănătate al SNMF asupra Dosarului Electronic de Sănătate al Pacientului va fi prezentat de Dr. Sandra ALEXIU.
  • Proiectul de norme de aplicare pentru Dosarul Electronic de Sănătate, aflat în dezbatere publică în această lună (aici), va fi prezentat de Dr. Raluca ZOIȚANU.

Dacă doriți să aflați mai multe despre Conferința MFPM 2014 și Balul Medicilor de Familie, accesați pagina Conferinței aici.

 

Alte noutati