Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

AMFB sărbătorește astăzi Ziua donatorului de sânge!

Publicat la 14/06/2016   Secțiunea Noutăți

Bucuresti, 14 iunie 2016 – Organizația Mondială a Sănătății arată că doar 62 de țări reușesc să își asigure integral resursele de sânge necesare din donări voluntare (neplătite) de sânge, iar 34 de țări încă depind în proporție covârșitoare de donările plătite sau cele intrafamiliale.

În România, populația nu este încă suficient informată asupra necesității de a dona. În general, oamenii nu cunosc cât sânge este necesar pentru o operație, cât sânge cere un spital și cât se recoltează în fiecare zi. Ne confruntăm în prezent cu o lipsă acută de sânge în spitale, ceea ce periclitează în bună măsură viața pacienților critici! De aceea considerăm că reluarea apelurilor pentru donarea de sânge trebuie să facă parte dintre prioritățile profesioniștilor din sănătate.

Asociația Medicilor de Familie București – Ilfov (AMFB) sărbătorește astăzi Ziua donatorului de sânge lansând o campanie de promovare a donării de sânge împreună cu Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge (FDBS).

Campania cuprinde afișe de informare şi mobilizare a pacienților care apelează la medicii de familie din București – Ilfov, precum și informații distribuite online către personalul medical și către pacienți.

Afișele vor fi expuse în holurile cabinetelor medicilor de familie din București și Județul Ilfov pe parcursul verii, când scade foarte mult numărul donatorilor. Medicii și asistentele vor explica pacienților importanța donării, lipsa riscurilor și beneficiile pentru sănătate. AMFB își va informa membrii pe căile de comunicare deja cunoscute și va aduce la cunoștința publicului larg informații legate de donarea de sânge.

 

Informații suplimentare sunt disponibile si pe pagina Doneazasange.ro: și la Centrul de transfuzie sanguină București din Strada Doctor Constantin Caracaș, numărul 2, București

 

Obiectivul FDBS este îmbunătăţirea percepţiei publice asupra donării de sânge, prin creşterea nivelului de conştientizare a populaţiei asupra crizei actuale de sânge şi promovarea noţiunilor de benevolat şi donare neremunerată.

AMFB își propune să desfășoare activități de interes comunitar, nepatrimonial privind: dezvoltarea și afirmarea specialității “Medicina de Familie”, reprezentarea, susținerea, și protejarea intereselor membrilor săi în toate sferele de activitate și prin toate mijloacele permise de lege.

Alte noutati