Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

Astăzi este ziua internaţională a sănătăţii!

Publicat la 07/04/2021   Secțiunea Noutăți

Dorim colegilor noştri, personalului medical în ansamblu, putere, răbdare, rezistență, energie şi empatie fără limite. Şi, bineînţeles, sănătate!

Dorim pacienţilor noştri să îşi păstreze sănătatea, cu înţelepciune, prudenţă şi responsabilitate, să schimbe în viaţa lor, măcar un pic din ceea ce ştiu că le face rău, iar celor bolnavi le dorim speranţă şi tenacitate spre însănătoşire.

Dorim nespus ca poporul român să înţeleagă în final că sănătatea este un dar al naturii şi al divinităţii pe care trebuie să-l ocrotim, să-l preţuim. În aceste timpuri, sănătatea este cea mai fierbinte dorinţă a omenirii. Poate că acest necaz planetar ne va face în final mai buni, mai responsabili, mai atenţi.

Medicii de familie vă sunt alături, dar nu numai pentru Covid 19! Pacienţii cu boli cronice au nevoie de îngrijirea curentă. Copiii au nevoie să fie îngrijiți permanent, trataţi dacă se îmbolnăvesc, vaccinaţi pentru a preveni boli fără leac. Uneori apar boli acute care nu vor aştepta terminarea pandemiei. Apar şi noi cazuri de boli severe care uneori se depistează tardiv dacă oamenii nu vin la medic, nu dau un telefon, nu ne cer un sfat.

Sănătatea înseamnă mult mai mult decât Covid 19! Deşi, categoric, trebuie să ne protejăm, să ne vaccinăm, să ieşim din această pagină neagră a istoriei omenirii.

Împreună vom reuşi să depăşim aceste perioade atât de grele, aceste necazuri la nivel planetar, care se tot prelungesc.

De ziua sănătăţii vă urăm un gând plin de speranţă ca prin efortul comun şi prin înţelepciune să putem treptat să revenim, măcar parţial, la normalitatea vieţii noastre.

La mulţi ani de ziua sănătăţii!

 

_____

Asociația medicilor de familie București – Ilfov își propune să desfășoare activități de interes comunitar, având ca scop crearea şi dezvoltarea cadrului organizatoric necesar pentru promovarea intereselor profesiei de medic de familie, pe plan ştiinţific, legislativ, juridic şi economic, pentru dezvoltarea unor raporturi instituţionalizate cu autorităţile publice, cu alte organizaţii similare din ţară şi străinătate, cu societatea civilă.

 

Sursa foto: Pixabay.com

Alte noutati