Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

Ce este și cum poți preveni infecția cu HPV?

Publicat la 26/02/2021   Secțiunea Noutăți

Societatea Părinților Informați, cu spijinul Societății Române de Microbilogie și al Societății Române de Chirurgie și Ginecologie-Oncologică și în parteneriat cu Salvați Copiii și Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, vă invită să participați la webinarul “Ce este și cum putem preveni infecția cu HPV?”.

Evenimentul se va desfășura vineri, 5 martie 2021, și este dedicat părinților, cadrelor medicale dar și cadrelor didactice, fiind o campanie de informare cu privire la prevenția acestui tip de cancer, posibilitățile de prevenție, precum și ce înseamnă Programul Național de Vaccinare.

Participarea este gratuită. Tot ce ai de făcut este să completezi formularul de pe site https://www.societateaparintilor.ro/ pentru a primi link-ul de acces.

 


 

Orice părinte face totul ca să-și protejeze copilul. Și cu siguranță ar face orice ca să știe că acesta nu va dezvolta o formă de cancer la un moment dat, în viața lui de adult.

Știai că infecția cu HPV (Human papillomavirus) poate provoca nu mai puțin de 4 tipuri de cancer (cancer de col uterin, cancer vaginal, cancer vulvar, cancer anal)? Iar în privința cancerului de col uterin este responsabilă de peste 90% din cazuri.

Human papillomavirus (HPV) este un virus prezent atât la femei, cât și la bărbați. Sunt peste 100 de tipuri de HPV, iar 40 dintre ele pot infecta zona genitală.
În cele mai multe cazuri, virusul nu produce simptome și se elimină de la sine. Uneori însă el poate persista și cauza diverse tipuri de cancer sau alte boli grave.

Din păcate, infecția cu HPV nu poate fi tratată dar există soluții pentru prevenirea ei. Iar acestea se aplică încă din copilărie. Despre ele și despre ce putem face noi, ca părinți, să ne protejăm copiii vom vorbi la webinarul nostru din 5 martie. Pentru înscriere clic aici.

Alte noutati