Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

Conferința Națională de Medicina Familiei – ediția a IX-a – 27-30 martie 2013

Publicat la 14/03/2013   Secțiunea Conferințe AMF-B

afis_CNMF_2013

 

Conferința Națională de Medicina Familiei – ediția a IX-a
Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare
27-30 martie 2013
Crystal Palace Ballrooms, București

Conferinta Nationala de Medicina Familiei este organizata de Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov (AMFB) si de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF), la Crystal Palace Ballroooms.
Participantii la conferinta vor beneficia de: sesiuni interactive, ateliere de lucru pe teme diverse (Sala PRAGA), sesiune de postere, dezbateri, speakeri internaționali, creditare CMR.
Conferinta este creditata cu 24 de credite EMC

 

Pagina conferinței

 

Descarcă programul conferinței: Program_CNMF_2013

 

 

Asociatia medicilor de familie Bucuresti (AMFB) organizeaza  in perioada 27 – 30 martie 2013, sub egida SNMF,  a noua editie a Conferintei Nationale de Medicina Familiei, Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare”.

Inauguram  in acest an o noua imagine a Conferintei. Ne propunem sa adaugam plusvaloare acestui eveniment prin intensificarea notiunii de interactivitate. De aceea, incepand din acest an, Conferinta se desfasoara in mai multe sali in paralel, pe teme diverse, care sa incite la alegerea sesiunii preferate, in concordanta cu preocuparile profesionale si manageriale ale medicilor de familie.

Ne dorim ca incepand cu aceasta editie, toti participantii sa aiba sansa de a participa activ la toate dezbaterile, fie in plen, fie in atelierele de lucru, pentru a stimula procesele moderne de invatare.

Veti regasi in programul conferintei teme dragi, de preventie, de monitorizare a cronicilor, de educatie a pacientilor. Vor exista sesiuni paralele de patologie a adultului si a copilului, sesiuni de management al activitatii in cabinet, dar si mese rotunde cu aplicabilitate imediata in activitatea medicului de familie.

O sesiune speciala, extinsa, de vaccinologie, va accentua una dintre componentele majore de preventie din activitatea specialitatii noastre.

Adaptarea rapida la noile tehnologii ne-a determinat sa inauguram o sesiune de e-health, in care se va accentua rolul medicului de familie intr-un sistem modern de sanatate, implicarea activa in modernizarea acestuia si rolul de “locomotiva” care ne-a revenit in implementarea retetei electronice in Romania. Si pentru ca educatia moderna a medicului astazi are ca laitmotiv navigarea eficienta printre dovezile furnizate de medicina moderna, vom pune pe locul cuvenit informarea si invatarea.

Dorim sa stimulam gasirea unor solutii viabile pentru dezvoltarea medicinii de familie, inclusiv a curiculei de rezidentiat, in speranta de a putea oferi ingrijiri de inalta calitate pacientilor nostri. In acest fel, insistam sa pozitionam corect medicina familiei in sistemul de sanatate, la baza acestuia si nemijlocit in jurul pacientilor nostri. De aceea, ne alaturam, cu ocazia conferintei noului concept de “revolutie a halatelor albe” pentru crearea brandului de doctor.

Ocazia oferita de Conferinta Nationala de Medicina Familiei este unica pentru mai bine de 2000 de specialisti (medici de familie, asistentele acestora, cadre universitare, medici formatori, medici rezidenti, studenti) implicati direct in medicina familiei. Alaturarea parghiilor de dezvoltare profesionala cu problemele legate de managementul cabinetului, de calitatea actului medical, cu posibilitati de dezvoltare a activitatii cabinetelor, iata motive pentru care acest eveniment este intotdeauna asteptat.

Sesiunilor mentionate li se alatura lucrari originale ale medicilor de familie, expozitia medicala, standuri de carti si reviste medicale, premii originale, pachete de oferte bancare.

In premiera pentru Conferinta noastra, in acest an vom inaugura o sesiune de postere, unde medicii isi vor putea expune temele preferate de cercetare, studii de caz, schemele preferate de diagnostic si tratament si daca doresc, pot lansa provocari profesionale colegilor cu care doresc sa colaboreze. Speram ca in acest fel sa stimulam activitatea asociativa in scopul de a crea modele moderne de ingrijire a pacientilor nostri de toate varstele.

In acest fel dorim sa oglindim definitia europeana a medicinii de familie in dimensiunea ei holistica. Si pentru a reusi, va invitam sa ne fiti alaturi!

Temele aflate in dezbatere vor aborda subiecte importante pentru sistemul de medicina primara precum:

 • Patologie respiratorie
 • Patologie cardiovasculara
 • Vaccinologie (sesiune in extenso)
 • Pediatrie
 • Management de cabinet
 • Tematica specifica medicinii de familie: preventie, monitorizare, comunicare cu pacientul si interrelationare in sistem, sinteza diagnostica si terapeutica, legislatie
 • Ateliere practice pe teme tintite pentru grupuri mici de participanti

Va invitam sa dezbatem pe larg aceste subiecte alaturi de specialisti de renume din domeniu, de autoritati ale sistemului medical si de lectori de pe plan local.

Participantii la Conferinta  vor beneficia de expozitia producatorilor si distribuitorilor de medicamente prezenti la manifestare, de furnizori de echipamente, consumabile, materiale sanitare, parteneri media si IT, care vin in intampinarea nevoii de informare a medicilor prin conectarea acestora la noutatile existente pe piata de profil.

Directorul Conferintei:

 • Dr. Sandra Adalgiza Alexiu

Comitet de organizare:

 • Dr. Mircea Iorga – Preşedinte onorific AMFB
 • Dr. Rodica Tanasescu
 • Dr. Marina Pircalabu
 • Dr. Valeria Herdea
 • Dr. Ileana Efrim
 • Dr. Raluca Zoitanu
 • Dr. Mircea Dan Popa
 • Angela Cojocaru
 • Adina Stefanescu

Comitet Stiintific:

 • Dr. Daciana Toma
 • Dr. Rodica Tanasescu
 • Dr. Daniela Stefanescu
 • Dr. Cristina Isar
 • Dr. Cristian Oana

 

Termenul  limită de inscriere pentru asigurarea mapei conferintei: 17 Martie 2013

 

Taxele de participare

  Membrii SNMF Nemembrii SNMF
Medici de familie 200 RON 280 RON
Medici rezidenti 100 RON 140 RON
Medici pensionari 100 RON 140 RON
Asistente medicale 100 RON
Studenti in medicina GRATUIT

Taxele de participare includ TVA.

Taxa de participare include:

 • Ecusonul de participare la eveniment, cu cod de bare personalizat
 • Mapa evenimentului ce include:
  • Caietul de rezumate in format electronic
  • Programul Conferintei
 • Pauze de cafea si pranz
 • Diploma de participare
 • Cartea Pacientului – editia a doua

Diploma se va elibera in ultima zi a Conferintei, dupa ora anuntata, numai persoanelor care si-au validat participarea si au fost prezente efectiv in toate cele patru zile ale Conferintei. La secretariatul Conferintei va fi disponibil zilnic scannerul pentru validarea codurilor de bare de pe ecusoanele de participare, validare care va certifica prezenta participantilor in fiecare zi a Conferintei.

 

 

Pentru informatii suplimentare:

Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti, 

Str. Ionel Perlea nr. 10, Sector. 1, Bucuresti, Tel. 021.314.95.71

office[at]amf-b.rowww.amf-b.ro

OPERATOR CONFERINŢA

ROMANIA TRAVEL PLUS

Str Intrarea Tudor Stefan 56, sector 1, Bucureşti 011658

Tel: 021.230.51.10

Fax: 021.230.50.42

E-mail:Venita.Doana@rotravelplus.com

 

Alte noutati