Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

A VIII-a ediție a Congresului Societății Naționale de Medicina Familiei – IAȘI – 26-29 octombrie 2016

Publicat la 25/04/2016   Secțiunea Noutăți

congres2016

 

Siteul Congresului: www.cnmf.ro

Termen limită trimitere rezumate (comunicări orale și postere): 1 iunie 2016

Taxe reduse 50% pentru membrii AMFB !

Mesajul Co-Președinților:

O dată la patru ani, medicina de familie se îmbracă în haine de gală!

Printre consultații, raportări, sisteme informatice disfuncționale, nevoile pacienților, necazuri și boli, legi greoaie și greutățile de zi cu zi, specialitatea medicinei de familie își croiește totuși drumul, drept, vertical, vocațional. Suntem medicii pacienților noștri, iar ei sunt pacienții nostri. Tineri, copii, vârstnici, sănătoși sau bolnavi. O relație unică, construită în ani și decenii. Medicina de familie este o specialtate unică, interdisciplinară, integrativă. Medicii de familie chiar sunt o breaslă deosebită.

O dată la patru ani ne sărbătorim specialitatea printr-un eveniment special, un Congres special, în locuri speciale. Sub umbrela SNMF, organizăm aniversar Congresul medicinei de familie. Acum patru ani ne vedeam după lucrări la Opera din Timișoara. În toamna asta vom savura dulcele târg al Ieșilor, în preajma Palatului Culturii. Iașul este un oraș rafinat, care iubește intelectualitatea și cultura. Un popas tihnit între istorie, bucuria universitară, poezie, artă, știință și suflet. Ne vom întâlni la Iași să studiem împreună cu invitați din lumea largă ce modele sunt mai potrivite pentru dezvoltarea noastră profesională. Care este calea medicinei de familie în lume, unde ne situăm, încotro ne îndreptăm. Ce putem face ca să aducem profesia noastră în locul care i se cuvine. Ce patologii întâlnim mai des și cum manageriem aceste situații.

Vom fi împreună la lucrări cu lectori speciali din țară și din alte zări, vom fi împreună printre postere originale, dar și ca să savurăm gustul unic al Ieșilor înconjurați de vii, păduri, coline, muzee, mănăstiri. Vom avea un eveniment viu, între știință, interactivitate, șanse de viitor, căi de urmat, soluții sau doar provocări către noi înșine, prin noi înșine. Vom avea însă și bucuria de a fi împreună, de a sărbători împreună, de a admira împreună, de a savura împreună Iașiul cu comorile sale.

Vă așteptăm cu drag într-un oraș cu aromă de istorie și de cultură, pentru a ne bucura de viitorul medicinei de familie!

Dr. Rodica Tănăsescu
Președinte SNMF
Membru în Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România
Co-Președinte Congres
RodicaT
Dr. Liviu Oprea
Vicepreședinte SNMF
Președinte Colegiul Medicilor Iași
Co-Președinte Congres
LiviuO

Alte noutati