Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

Responsabilitate și respect pentru sănătatea comunității

Publicat la 08/03/2020   Secțiunea Noutăți

Consiliul Director al Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov a decis, în urma anunțului făcut de Grupul de comunicare strategică, amânarea Conferinței de medicina familiei cu participare internațională – „Echilibrul delicat între știință, artă și comunicare”, care urma să se desfășoare la București, în perioada 25 – 29 martie 2020.

Consiliul Director al AMFB a pus în discuție încă de vineri, 6 martie, în ședința sa de constituire, trei ipoteze de lucru pentru situația în care se va pune problema amânării conferinței. Pentru noi a fost o decizie greu de luat, dar am dorit să evaluăm în mod responsabil toate variantele. Hotărârea a fost luată în contextul epidemiologic național și internațional al pandemiei cu COVID 19, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire și răspândire al infecției în randul participanților și contacților acestora, incluzând aici familiile, dar și pacienții, majoritatea celor înscriși fiind medici de familie și asistenți care își desfășoară activitatea în cabinete de medicina familiei. Fiind linia întâi a sistemului de sănătate, considerăm că nu este responsabil din partea noastră să expunem peste 1500 de medici și 400 de asistenți medicali, în condițiile în care ne confruntăm cu o problemă acută de personal medical și ne așteptăm la înmulțirea cazurilor de afectare cu COVID-19. Ca urmare, considerăm că suntem datori să amânăm acest eveniment profesional până când vom avea certitudinea că nu vom pune pe nimeni în pericol.

Mulțumim colegilor noștri medici de familie și asistentelor acestora care s-au înscris deja la conferință în număr atât de mare ca participanți și le promitem că vom face tot ceea ce este posibil pentru a limita pierderile. În perioada următoare vom returna taxele de participare. Mulțumim, de asemenea, colegilor medici de familie și de alte specialități care s-au înscris cu lucrări, cu sesiuni de lucru, ateliere, dezbateri, cazuri clinice, sesiuni interdisciplinare sau alte forme de expunere la conferință. Le adresăm rugămintea să rămănem alături unii de alții pentru a trece în mod responsabil peste această perioadă.

Mulțumim partenerilor noștri care au venit, ca de obicei, alături de noi și îi asigurăm că vom respecta întocmai clauzele contractuale cărora li se aplică situația de urgență stabilită de statul român. În perioada următoare vom avea întâlniri pentru a găsi cele mai bune soluții de a continua formele de educație medicală continuă dedicate membrilor noștri.

Asigurăm că vom continua comunicarea în perioada următoare și vom avea în vedere ajustarea formelor de educație medicală continuă pentru colegi, fără a pune în pericol sănătatea nimănui.

Consiliul Director al Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov

Alte noutati