Membri Despre noi Contact Termeni si conditii

Seminar vaccinare preconferință! 10 decembrie 2015, ora 16

Publicat la 10/12/2015   Secțiunea Noutăți

Comunicat de presă

Bucureşti, 9 decembrie 2015

Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti şi Societatea Naţională de Medicina Familiei – Grupul de Vaccinologie deschid dialogul părinţi-medici specialişti, cu scopul de a aduce clarificări şi sprijin pentru toţi părinţii care au temeri în ceea ce priveşte vaccinarea propriilor copii.

În cadrul dezbaterii, părinții participanți au ocazia să afle răspunsuri la toate întrebarile care îi frământă. Obiectivele dezbaterii: prezentarea bolilor prevenibile prin vaccinare, intelegerea corectă a principalelor temeri legate de vaccinare, conştientizarea de către publicul larg a importanţei vaccinării.

Evenimentul va avea loc Joi, 10 decembrie 2015, la ora 16.00, la Crystal Palace Ballrooms, Sala Roma (Calea Rahovei, 198A). Dezbaterea are loc în cadrul Conferinţei Regionale “Medicul de Familie – Practician și Manager”, organizată de Asociația Medicilor de Familie București și Patronatul Medicilor de Familie București-Ilfov.

“Colaborarea dintre principalii actori implicaţi a fost liantul care ne-a ajutat să formulam o direcţie de acţiune în interesul copiilor noştri. Lărgirea echipei prin dezvoltarea de colaborări în societatea civilă a fost de asemenea o premieră, receptând practic, poate una dintre cele mai importante intervenţii!”, a declarat Dr. Gindrovel Dumitra, Coordonator Grupul de Vaccinologie al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

În deschiderea evenimentului va avea loc prezentarea unui film foarte util părinţilor care aduce informații esenţiale pentru vaccinare.

“Va fi o dezbatere despre vaccinare, cu păreri pro şi foarte probabil şi contra. Vom încerca să răspundem la întrebări şi să oferim un ajutor părinţilor”, a declarat Dr. Sandra Alexiu – Preşedinte Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti.

În cadrul dezbaterii moderate de Mihai Constantin, prezentatorul Telejurnalului de la ora 20.00, de pe TVR1, vor lua cuvântul:
• Dr. Sandra Alexiu – Preşedinte Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti
• Ana Măiţă – Preşedinte Asociaţia „Mame pentru mame”
• Dr. Adriana Pistol – Director Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile
• Dr. Alexandru Rafila – Profesor, Preşedinte Societatea Română de Microbiologie
• Conf. Dr. Mihai Craiu – Medic pediatru Institutul Ocrotirii Mamei şi Copilului
• Gabriela Alexandrescu – Preşedinte executiv “Salvaţi Copiii”
• Dr. Gabriel Diaconu – Medic psihiatru
• Ovidiu Covaciu – Societatea Raţionalistă Română
• Dr. Gindrovel Dumitra – Coordonator Grupul de Vaccinologie al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei

 

Detalii sunt disponibile si pe siteul www.desprecopii.ro, aici http://comunitate.desprecopii.com/pro-vaccinare/index.html

 

 

 

Alte noutati